top of page

5 קוקטיילים להכנה ביתית

עודכן: 16 בספט׳ 2022

המזג האוויר מתקרר,הרוחות סוערות,הגשמים מתחזקים והטמפרטורות בחוץ יורדות,הדבר היחיד שמתחשק זה להישאר בבית ולהתחמם.אנחנו מוצאים את עצמנו מבטלים יציאות רק כי לא בא לנו להירטב.

אם ככה,מצאנו פיתרון מעולה לערב רגוע, ביתי, אבל עם הרגשה של יציאה.חמישה מתכונים קלים לקוקטיילים מעולים שאפשר להכין בבית.רק שהפעם תצטרכו להיות הברמנים של עצמכם.





אמריקנו

לא,לא מדובר בקפה האהוב אלא בקוקטייל אמריקנו. קוקטייל שלמעשה הוגש לראשונה כבר בשנת 1860 והיה מוכר בשמו מילאנו-טורינו בגלל מרכיביו קמפרי ממילאנו והורמוט האדום מטורינו.

שמו שונה ב1900 לאמריקנו כי האיטלקים שמו לב שאמריקאים רבים מזמינים את הקוקטייל.


מרכיבים:

ביטר איטלקי מריר

ורמוט אדום

מי סודה

תפוז


הכנה:

1.לוקחים כוס,עדיפות להייבול מוזגים לתוכה 30 מל ורמוט אדום ו30 מל קמפרי.

2.מוסיפים קרח

3.מערבבים קלות את המרכיבים וסוגרים עם מי סודה

4.מוסיפים פלח תפוז.


 


נגרוני

קוקטייל אהוב שמקורו הוא שהרוזן קמיליו נגרוני שעל שמו קרוי הקוקטייל ביקש מהברמן בקפה ג׳אקוסה שבאיטליה ב1919 לחזק את הקוקטייל האהוב עליו אמריקנו על ידי הוספת ג׳ין. וכל נולד לו הנגרוני.

מרכיבים:

ג׳ין

ביטר איטלקי מריר

ורמוט אדום

תפוז/לימון

הכנה:

1.לוקחים כוס לואובול מוזגים לתוכה 30 מ״ל ביטר איטלקי מריר,30 מ״ל ורמוט אדום,ו30 מ״ל ג׳ין.

2.מוסיפים בין 3-4 קוביות קרח.

3.מערבבים את המרכיבים עם הקרח עד שרואים שהנוזל מכסה את הקרח.

4.מוסיפים קליפת תפוז או לימון לכוס.


 


אולד פאשן

הקוקטייל פותח במהלך המאה ה-19 וקיבל את שמו בשנות השמונים של אותה המאה.זהו גם אחד מששת המשקאות הבסיסיים שמופיעים בספר The Fine Art of Mixing Drinks של המחבר דיוויד א. אמברי.

קוקטייל שמורכב בעיקרו מויסקי.ומה יותר מחמם בחורף מויסקי?!

מרכיבים:

ויסקי

קוביית סוכר

ארומטיק ביטרס

הכנה:

1.לוקחים כוס לואובול מכניסים לתוכה קוביית סוכר,מוזגים מעל פקק של מי סודה,או פקק של מים,כדי למוסס את הקוביה,מוסיפים 60 מ״ל ויסקי ו-2 דשים של ארומטיק ביטרס.

2.מוסיפים קרח לכוס ומערבבים.

3.מוסיפים קליפת תפוז.


 


דארק אנד סטורמי

הקוקטייל נרשם כסימן מסחרי בשנת 1991,אך לטענת הרושמים הוא הומצא לאחר מלחמת העולם הראשונה בברמודה.רוקמי הסימן הם חברת Gosling Brothers חברת משקאות ברמודית. השם המקורי שרשמה חברת גרוסלינג הוא Dark n' Stormy (עם גרש בודד). השם שמופיע באיגוד הברמנים הבינלאומי הוא Dark 'n' Stormy (עם שני גרשים). חברת גרוסלינג משתמשת בזכויות על השם המסחרי על מנת לנוע שימוש ברום של מותג אחר לצורך הכנת הקוקטייל. לכן ברים מסוימים מגישים את הקוקטייל תחת שמות אחרים.

מרכיבים:

רום

ג׳ינג׳ר ביר

ליים/לימון.

הכנה:

1.לוקחים כוס היי בול ומוסיפים לתוכה 60 מ״ל רום.

2.מוסיפים קרח לכוס,ומוזגים מעל ג׳ינג׳ר ביר.

3.מוסיפים פלח ליים או לימון.

*אני אוהבת לשתות את הדרק אנד סטורמי שלי בגירסה טיפה שונה.עם רום מתובל וג׳ינג׳ר אייל.מוזמנים לנסות.


 


סאוור

סאוור באנגלית זה sour. שזה בעצם חמוץ.

הוא שם למשפחת קוקטיילים המורכבים ממשקה חריף, מיץ לימון או ליים וסוכר.

יש כאלה שמתמשים לחלק מהקוקטיילים עם חלבון ביצה להוספת מרקם (שזה בדיוק מה שאנחנו נעשה).

קוקטיילים הנקראים סאוורים מופיעים בספרו המפורסם של הברמן ג׳רי תומאס, How to Mix Drinks משנת 1862.

מרכיבים:

ספיריט לבחירתכם

ביצה או מי חומוס לטבעונים שבינינו.

מי סוכר

מיץ לימון

לימון

צנצנת או שייקר


הכנה:

1.מכינים מי סוכר,נורא פשוט יחס של 1:1. 1 סוכר 1 מים רותחים.

2.לוקחים צנצנת שנסגרת הרמטית או שייקר למי שיש,מוזגים לתוכו 60 מ״ל מהספיריט שבחרנו,30 מ״ל מיץ לימון,15 מ״ל מי סוכר וחלבון ביצה אחת(לטבעונים 20 מ״ל מי חומוס יעשו את העבודה),מוסיפים קרח ומשקשקים חזק.

3.מסננים את הקרח.ומשקשקים שוב הפעם ללא הקרח.

4.מכינים כוס לואובול שמים בתוכה קרח,ומוזגים בפנים את תכולת המשקה מה שייקר או מהצנצנת.

5.מקלפים קליפת לימון,לוחצים עליה מעל הקצת שנוצר ומניחים מלמעלה.


 

טוב אלו בעצם חמשת הקוקטיילים שנורא כיף וגם קל להכין בבית כשפחות בא לנו לצאת,תכינו ותשתפו אותנו מה היה טעים,מה אהבתם ומה עוד תרצו לדעת.


bottom of page