פסטל

פאסטל - בראסרי ישראלי מודרני ומסוגנן בהובלת הבעלים איציק חנגל ושף קובי בכר.
מסעדת פאסטל שוכנת במתחם שוקק בו נמצאים מוסדות התרבות המובילים של העיר. המסעדה מושכת אליה את הן את הקהל שפוקד את מוזיאון תל אביב, הקאמרי והאופרה הישראלית והן מבלים שנהנים ממיקומה הייחודי.
על עיצוב המסעדה

תל אביב

אבן גבירול

שד׳ שאול המלך 27

כל השבוע 12:00-16:30
ושוב 18:00-22:00

שעות פתיחה:

אין

שעות שמחות:

03-644-7441

מספר טלפון:

אין

גיל מינימלי:

מומלץ

צריך להזמין מקום?

הזמנה טלפונית

Pastel

Pastel - a modern and stylish Israeli brasserie led by owners Itzik Hengel and chef Kobi Bachar.
The Pastel Restaurant is located in a bustling complex where the city's leading cultural institutions are located. The restaurant attracts both the audience that visits the Tel Aviv M

Tel Aviv

Ibn Gabirol

Sderot Sha'ul HaMelech 27

Open Hours:

All Week 12:00-15:30
and 18:00-23:00

Happy Hour:

None

03-644-7441

Phone:

Age:

אין

Recommended

Need Reservations?

Via Phone call

מצאתם טעות בעמוד? שלחו לנו בלינק

01/01/2022

פרטים עודכנו ב

 

על המקום

פאסטל - בראסרי ישראלי מודרני ומסוגנן בהובלת הבעלים איציק חנגל ושף קובי בכר.
מסעדת פאסטל שוכנת במתחם שוקק בו נמצאים מוסדות התרבות המובילים של העיר. המסעדה מושכת אליה את הן את הקהל שפוקד את מוזיאון תל אביב, הקאמרי והאופרה הישראלית והן מבלים שנהנים ממיקומה הייחודי.
על עיצוב המסעדה שזכתה בפרס ""המסעדה המעוצבת ביותר"" בתחרות העולמית Space Design Award Idea-Tops 2014 אמונים האדריכלים אלון ברנוביץ' ואירינה קרוננברג. המסעדה מעוצבת כחלק אינטגרלי מהאגף החדש של המוזיאון בעיצוב שנעשה על ידי האדריכל האמריקאי פרסטון סקוט כהן. מעטפת הבניין נשאבה פנימה ומפסלת את חלל הישיבה והבר.
למסעדה שלושה אזורי אירוח שונים המעניקים חוויה אחרת של בילוי ואוכל.
חלל מרכזי, מרפסת מרווחת המשקיפה אל גן הפסלים וה""קוקון"", בר חבוי ונסתר המכיל עולם ומלואו. בכל אחד מהחללים מגוון סוגי ישיבה המציעים מנעד עשיר של סגנונות ואווירה - סעודה ובילוי.
הדגש במסעדה הוא על הפרטים הקטנים, הן מבחינת השירות והן מבחינת האוכל.​
שף קובי בכר הגיע לפאסטל בקיץ 2019 לאחר שבע שנות ניהול קולינרי של תחום המזון במלון ממילא היוקרתי בירושלים, כולל מסעדת רופ טופ המוערכת. שף בכר הרכיב תפריט שרוקד על המתח שבין קלאסיקות לאינטרפרטציה אישית, תוך הצגת חומרי גלם עיליים במרכז מרבית המנות.

"האוכל שלי מוקפד ויצרי. בכל מנה יש משחקי טעמים וטקסטורות. החוויה בפאסטל היא חווית פיין דיינינג. הסועדים נכנסים לחלל יוצא דופן ביופיו והאוכל צריך להלום אותו. אני לא מתכוון לברוח מזה, להיפך. פיין דיינינג לא חייב להיות קפוץ לשיטתי. אני מתייחס להגדרה זו כסטנדרט קולינרי ולא בהכרח כמה שמכתיב חווית אירוח. אין פה תכתיב של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. זו הדרך ליהנות מהמיטב של שני העולמות".

About

Pastel - a modern and stylish Israeli brasserie led by owners Itzik Hengel and chef Kobi Bachar.
The Pastel Restaurant is located in a bustling complex where the city's leading cultural institutions are located. The restaurant attracts both the audience that visits the Tel Aviv Museum, the Cameri and the Israeli Opera and those who enjoy their unique location.
Architects Alon Baranovich and Irina Kronenberg are in charge of designing the restaurant that won the "Most Designed Restaurant" award at the 2014 Space Design Award Idea-Tops competition. The restaurant is designed as an integral part of the museum's new wing in a design made by American architect Preston Scott Cohen. The shell of the building is sucked in and sculpts the seating space and bar.
The restaurant has three different hospitality areas that provide a different experience of entertainment and food.
Central space, spacious terrace overlooking the sculpture garden and the "Coconut", a hidden and hidden bar that contains a world and its fullness. Each of the spaces has a variety of seating types that offer a rich range of styles and atmosphere - dining and entertainment.
The emphasis in the restaurant is on the small details, both in terms of service and food.
Chef Kobi Bachar arrived at Pastel in the summer of 2019 after seven years of culinary management of the food sector at the prestigious Mamilla Hotel in Jerusalem, including the esteemed Rop Top restaurant. Chef Bachar has put together a menu that dances on the tension between classics and personal interpretation, while presenting top-notch ingredients in the center of most dishes.

"" My food is meticulous and passionate. Each dish has games of flavors and textures. The pastel experience is a fine dining experience. The diners enter a space unusual in its beauty and the food should strike it. I do not intend to run away from it, on the contrary. Fine dining does not have to be systematic. I refer to this definition as a culinary standard and not necessarily as much as a hospitality experience dictates. There is no dictation of a first course, a main course and a dessert. This is the way to enjoy the best of both worlds.